BL5 Væglampe – 90 års jubilæumsudgave – Limited Edition

EAN: 5715015123938 Lampe type:
Vare size
  • Ø16
KontaktPRISMATCH

kr. 3,125.00 inkl. moms

Delbetaling
292 kr. pr. måned
12
24
Ved et samlet kreditbeløb på 3.125 kr. over 12 mdr.: Månedlig ydelse 292 kr. Samlede kreditomk. 375 kr. Samlet tilbagebetaling 3.500 kr. Debitorrente (fast) 0,00%. ÅOP (forudsat betaling via Mit Sparxpres) 23,68%. Der er fortrydelsesret.


BL5 Væglampe – 90 år Jubilæumsudgave – Limited Edition

Bestlite lamperne rundede i 2020 deres 90-års jubilæum, og i den anledning har GUBI lanceret en helt ny blank Limited Edition udgave.

Særudgaven af BL5 væglampen, BL1 bordlampen, BL3 gulvlampen og BL7 væglampen er fremstillet i blank sølvfarvet nikkel. Hver lampe er unik og du får et medfølgende certifikat, hvor hver lampe har sit eget nummer

Bestlite er en ikonisk klassiker, der stadigt føles moderne næsten et århundrede efter den første streg blev sat – det er en ubetinget tidløs og samtidig moderne lampe.

Hver af lamperne i 90 års jubilæumsudgaven har en lille metalplade monteret med et indgraveret “Bestlite 90”.

Den blanke nikkel-beklædte væglampe BL5 er justerbar i højden og kan måle alt fra 47 til 80 cm.

Skærmen er 16 cm i diameter, 14 cm høj og der følger en 2,5 meter lang ledning med væglampen.

Der anbefales maksimalt en pære på 30W E14.

Væglampens løse arm kan flyttes op og ned på den lodrette vægmonterede stang, og lampeskærmen kan også indstilles i forskellige vinkler.

 

BL5 findes også i andre farver.

Bestlite 90 års jubilæumsudgave i blank finish findes også som en anden væglampe, en bordlampe og en gulvlampe. Se de smukke sølvfarvede BL-lamper her.

De oprindelige lamper blev designet i 1930 af den britiske designer Robert Dudley Best, der var stærkt inspireret af Bauhaus bevægelsen. Navnet på lampen stammer fra designerens efternavn.

Selvom Bestlite lampen er gammel i gårde, så føles den stadig stadigt moderne. Det er ikke uden grund, at BL5 stadigt er højt skattet i dag.

Den enkle men klassiske lampeskærm er basis for hele kollektionen – der er ingen der er i tvivl om at dette er en Bestlite lampe, så snart du ser den karakteristiske lampeskærm.

BL5 jubilæumslampen giver et godt direkte lys der er helt perfekt alle steder, fra badeværelset over en læseplads eller som sengelampe.

Bestlite Lampens design var oprindeligt tilpasset garagerne hos ingeniørafdelingen hos Royal Air Force på grund af sin fantastiske funktionalitet.

En omtale i Architects Journal roste Bestlite lampens design og omtalte den som den første Bauhaus inspirerede lampe i Storbritannien – og det gjorde, at den pludselig fik opmærksomhed i designverdenen.

Der blev snart efterspørgsel efter Bestlite lamperne, og da Winston Churchill personligt udvalgte en Bestlite BL1 bordlampe til hans skrivebord, så var den ikoniske status for Bestlite lampen sikret.

Bestlite designet har altid været tro mod sine industrielle rødder og sit originale design.

Lamperne er i dag en del af den permanente udstilling på både Victoria & Albert Museum og Design Museum in London.

Bestlite-lampen er – og har til alle dage været – elsket af arkitekter, designere og designelskere i snart et århundrede. Den produceres i dag af Gubi og findes med forskellige slags farvet fod og en variation af lampeskærme.

Du bliver med andre ord ejer af en moderne klassiker, og det bliver den ved med at være længe endnu!

BL5 Væglampe – 90 år Jubilæumsudgave – Limited Edition
Indkøbskurv
Lampe-Studio.dk