BL7 Bestlite Væglampe i nikkel – 90 års jubilæumsudgave

EAN: 5715015123952 Lampe type:
Vare size
  • Ø16
KontaktPRISMATCH

kr. 2,395.00 inkl. moms

Delbetaling
221 kr. pr. måned
12
24
Ved et samlet kreditbeløb på 2.395 kr. over 12 mdr.: Månedlig ydelse 221 kr. Samlede kreditomk. 250 kr. Samlet tilbagebetaling 2.645 kr. Debitorrente (fast) 0,00%. ÅOP (forudsat betaling via Mit Sparxpres) 20,42%. Der er fortrydelsesret.


BL7 Bestlite Væglampe i nikkel – 90 års jubilæumsudgave

Bestlite lamperne rundede i 2020 deres 90-års jubilæum, og i den anledning har GUBI lanceret en helt ny Limited Edition udgave.

Særudgaven af BL7 væglampen, BL3 gulvlampen, BL5 væglampen og BL1 bordlampen er fremstillet i blank sølvfarvet nikkel. Selvom nikkel er sølvfarvet, er det mere gylden i tonen end f.eks. krom. Hver lampe er unik og du får et medfølgende certifikat, hvor hver lampe har sit eget nummer

Bestlite er en ikonisk klassiker, der stadigt føles moderne næsten et århundrede efter den første streg blev sat – det er en ubetinget tidløs og samtidig moderne lampe.

Hver af de særlige lamper i 90 års jubilæums udgaven har en lille metalplade monteret med et indgraveret “Bestlite 90”.

På en blanke Bestlite væglampe BL7 i nikkel kan hovedet drejes i alle retninger.

Diameteren på skærmen er 16 cm mens den er 14 cm høj. Hele lampen er 29 cm og der følger en 2 meter lang ledning med.

BL7 findes i mange andre varianter.

Bestlite 90 års jubilæumsudgave i blank finish findes også i en anden udgave af væglampe, samt en bordlampe  og en gulvlampe. Se de smukke sølvfarvede BL-lamper jubilæumslamper i nikkel her.

 

Bestlite lamperne blev designet i 1930 af den britiske designer Robert Dudley Best, der var stærkt inspireret af Bauhaus bevægelsen. Navnet på lampen stammer fra designerens efternavn.

Selvom Bestlite lampen er gammel i gårde, så føles den stadig stadigt moderne. Det er ikke uden grund, at væglampen BL7 stadigt er lige populær.

Den enkle men klassiske lampeskærm er basis for hele kollektionen – der er ingen der er i tvivl om at dette er en Bestlite lampe, så snart du ser den karakteristiske lampeskærm. Funktionaliteten er også i top, for samtlige lamper har drejelige lampeskærme og justerbare arme.

BL7 jubilæumslampen giver et godt direkte lys, der  kan drejes i alle retninger, og er god som arbejdslampe i køkkenet som en smuk sengebordslampe.

Bestlite Lampens design var oprindeligt tilpasset garagerne hos ingeniørafdelingen hos Royal Air Force på grund af sin fantastiske funktionalitet.

En omtale i Architects Journal roste Bestlite lampens design og omtalte den som den første Bauhaus inspirerede lampe i Storbritannien – og det gjorde, at den pludselig fik opmærksomhed i designverdenen.

Der blev snart efterspørgsel efter Bestlite lamperne, og da Winston Churchill personligt udvalgte en Bestlite BL1 bordlampe til hans skrivebord, så var den ikoniske status for Bestlite lampen sikret.

Bestlite er en del af den permanente udstilling på både Victoria & Albert Museum og Design Museum in London.

Lampen er – og har til alle dage været – elsket af arkitekter, designere og andre kreative hjerner. Den produceres i dag af Gubi og findes med forskellige slags lampeskærme og arme.

Bestlite er med andre ord en moderne klassiker, og det bliver den ved med at være længe endnu!

BL7 Bestlite Væglampe i nikkel – 90 års jubilæumsudgave
Shopping Cart
Lampe-Studio.dk