BL9 Bestlite Pendel (S) – Sort messing med hvid porcelænsskærm

EAN: 5710902746528 Lampe type:
  • gubi
KontaktPRISMATCH

DKK 1,745.00 inkl. momsBL9 Bestlite Pendel (S) – Sort messing med hvid porcelænsskærm

Bestlite pendel på 16 cm i diameter er den mindste af loftlamperne. Du kan også få BL9 pendel i 21, 40 og 60 cm i diameter.

Pendlen her har sort messing top med en klassisk hvid skærm i glas.

BL9 i 16 cm diameter findes også med hvid metalskærm, sort skærm og med messing top.

Bestlite loftlampen BL9 Pendel findes i fire størrelser og flere forskellige udgaver.

Bestlite lamperne blev designet i 1930 af den britiske designer Robert Dudley Best, der var stærkt inspireret af Bauhaus bevægelsen. Navnet på lampen stammer fra designerens efternavn.

Selvom lamperne altså er ved at være i pensionsalderen, så føles de stadig stadigt moderne. Det er ikke uden grund, at pendlen BL9 stadigt er lige populær.

Den enkle men klassiske lampeskærm er basis for hele kollektionen – der er ingen der er i tvivl om at dette er en Bestlite lampe, så snart du ser den karakteristiske lampeskærm.

BL9 Pendel giver et direkte lys der er helt perfekt i et køkken eller over et spisebord, uanset omgivelserne.

Bestlite Lampens design var oprindeligt tilpasset garagerne hos ingeniørafdelingen hos Royal Air Force på grund af sin fantastiske funktionalitet.

En omtale i Architects Journal roste Bestlite lampens design og omtalte den som den første Bauhaus inspirerede lampe i Storbritannien – og det gjorde, at den pludselig fik opmærksomhed i designverdenen.

Der blev snart efterspørgsel efter Bestlite lamperne, og da Winston Churchill personligt udvalgte en Bestlite BL1 bordlampe til hans skrivebord, så var den ikoniske status for Bestlite lampen sikret.

Bestlite er en del af den permanente udstilling på både Victoria & Albert Museum og Design Museum in London.

Lampen er elsket af arkitekter, designere og kreative hjerner, og har været det i snart et århundrede. Den produceres i dag af Gubi og findes med forskellige slags farvet top og en variation af lampeskærme.

Bestlite er med andre ord en moderne klassiker, og det bliver den ved med at være længe endnu!

BL9 Bestlite Pendel (S) – Sort messing med hvid porcelænsskærm
Indkøbskurv
Lampe-Studio.dk