Spørgsmål og svar

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar


Hvordan vælger jeg den rigtige lysstyrke/Lumen til min pærer?

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, om pæren lyser kraftigt nok til dit formål. Lumen er enheden for, hvor meget lys din pære udsender. 470 lumen svarer til lysstyrken af en 40 watts-glødepære. Gå hellere lidt over i styrke end under, når du køber ny pære.

Savner du svar på et spørgsmål så send os mail på kontakt@lampe-studio.dk

Skal din pærer være med koldt lys eller varmt hvidt lys?

LED pærer er heldigvis udviklet de seneste år til at udsende et mere varmt lys som vi er vant til herhjemme. De pærer der ligger på hylderne bør være af en lysfarve, som de gamle glødepærer, halogenpærer og sparepærer. Men pas på, når du skal købe LED pærer – de kan drille, og nogen findes i flere varianter, herunder med et koldt lys.

Hvor varmt lyset er, angives på emballagen med en farvetemperatur skala. Skalaen fortæller, hvor varmt et sort legeme skal være, for at det lyser i en farveskala svarende til lyskilden. Jo højere farvetemperatur, der angives på emballagen, desto mere blåligt og koldt lys udsender lysdioden. Nogle LED-lyskilder er nede på en temperatur på 2400 K på farvetemperatur-skalaen. Det angiver en gul farve, der er varm og behagelig. 2700 K har en lysfarve som en glødepære, som vi også opfatter som varm og behagelig.

Halogenglødepærens lysfarve svarer til 3000 K. Højere farvetemperaturer egner sig ikke til boliger, da de virker for kolde.

Hvor god er en LED pære til at gengive farve?

Mange af os opdager først, hvor vigtig en pæres farvegengivelse er, når vi har fået købt en dårlig pære. Det kan virkelig være slemt. Vælg en LED med god farvegengivelse – Det vil sige et Ra-indeks på mindst 85. Desto tættere på 100 Ra, desto mere svarer det til farvegengivelse i dagslys. Energisparepærer og lysstofrør kan være helt nede på 80. En glødepære har en Ra-værdi på 97-99.

De nyeste LED-pærer kan fås med en Ra-værdi på op til 95.

Hvilken lyskilder er de mest klimavenlige?

LED pæren er den mest energi-effektive, fordi den danner mindre varme. Det bedste for miljøet er, hvis du køber din LED-pære med energimærket A+. En LED-pære kan lyse 25.000 timer. Holder ca. 10-15 år.

Sparepæren: Den er dejligt energivenlig, men det tager lidt tid, før den tænder. Teknologisk er den ved at være på pension da LED pæren har overhalet den stort på lyskvalitet og energi. Gå efter en sparepære med energimærket A. Holder ca. 6-10 år.
Halogenpærer: Den er en stor energisluger og den slags pære, der bruger allermest strøm. Derfor har den også energimærket C eller D. De fleste er udgået og kun få butikker har lagre af den

Hvis du er den miljøbevidste køber, så gå altid efter LED pærer – den eneste lille ulempen ved LED-pærer kan være, at de ikke lyser lige kraftigt og derfor kan give et lidt uens lys i dine rum. Men det løser du nemt, hvis du bruger det samme mærke til alle dine lamper.

Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig før jeg vælger en Lyskilder?

Først og fremmest skal du overveje hvor din lampe skal være og hvilke krav har du til mængden af lys den skal afgive. Skal dem give et blødt og dæmpet lys eller skal den oplyse rummet/området.

Hvordan laver jeg en reklamation over mit køb?

Hos Lampe-Studio.dk er kvalitet i fokus, men hvis du mod forventning skulle opleve fejl eller mangler ved en vare, er dit køb omfattet af købeloven:
Reklamationsret på alle varer, du køber. Hvis varen går i stykker eller har en fejl, kan du klage i op til to år til den butik, der har solgt dig varen. Du skal gemme din bon eller kvittering i de år, der er reklamationsret på varen.
Hvis du vil klage eller reklamere over en varen, har butikken ret til at forlange at se bevis for, at du har købt varen i butikken, hvornår det er sket, og hvad du har betalt.
Hvis du ikke kan finde din bon eller kvittering, kan du muligvis dokumentere dit køb på anden måde. Det kan fx være en Dankortkvittering eller en kontoudskrift fra banken.

Når reklamationsfristen er udløbet, er butikken ikke længere forpligtet til at tage sig af nye fejl, der først opstår efter udløbe af fristen. Hvis du allerede har reklameret over en fejl inden for 2 års fristen, kan du reklamere igen, hvis samme fejl senere skulle vise sig – også selvom 2 års fristen nu er udløbet. Husk at få kvitteringen underskrevet af butikken, på den dato for reklamation.
Du har ikke en generel fortrydelsesret efter loven, når du handler i butikker. Du har derfor ikke krav på at kunne levere en vare tilbage og få pengene retur, medmindre butikken yder den service.

Hvordan får jeg mine penge retur?

Når der er aftalt returnering af købt, så vil pengene altid går retur på samme måde som da du betalte for vare oprindeligt.

Hvordan får jeg min vare til reparation?

Skal du reklamere over din vare, bedes du kontakte os enten på tlf. nr. 52800500 eller pr. email kontakt@lampe-studio.dk

Når vi modtager din reklamation vil vores kundeservice behandle den og du vil snarest få en tilbagemelding omkring din reklamation.

Har Lampe-studio.dk en fysisk butik?

Ja, vores show room ligger i Hørsholm, Hovedgaden 27, 2970 Hørsholm.
Hvordan returnerer jeg mit køb?
Skal du returnere dit køb, bedes du kontakte os enten på TLF.  52 800 500 eller pr. email kontakt@lampe-studio.dk

Hvis du har fortrudt din køb eller er der fejl på dit køb, så skal du sørge for at pakke lampen i original indpakningen eller på samme forsvarlig vis og vedlægge kvittering for køb. Det er dit ansvar at dit køb er pakket forsvarligt ind når du returnere til os. Du kan også møde op i vores fysisk butik på Hovedgaden 27, 2970 Hørsholm.

Hvordan bliver min bestilling leveret?

Lampe-studio.dk sender alle varer med GLS. Du kan afhente din lamper i din nærmeste pakkeshop. Din bestilling bliver leveret inden for 8 hverdage. Mange gange bliver varerne sendt allerede samme dag, som du bestiller.

Hvorfor har jeg ikke fået en ordrebekræftelse?

Har du ikke fået en ordrebekræftelse pr. mail, kan din e-mailadresse være indtastet forkert eller være landet i din spam mail. Ring eller skriv til kundeservice på kontakt@lampe-studio.dk der hurtigt kan rette din e-mailadresse.
Når jeg har købt en vare, hvornår bliver beløbet så trukket på min bankkonto?
Først når varen er afsendt, bliver beløbet trukket fra din konto.

Indkøbskurv
Lampe-Studio.dk