Udsalg!

LYFA GOTHIC II VÆGLAMPE

EAN: 5744000530369 Lampe type:
Lampe designere
  • Bent Karlby
Kontakt PRISMATCH

kr. 2,995.00 inkl. moms

GOTHIC Il 104 væglampe er udført i massiv messing. Lampen er produceret af danske LYFA. Bent Karlbys GOTHIC-væglampe blev lanceret i 1970 og fylder 50 år i 2020. Det gotiske navn var en henvisning fra Karlby til den gotiske arkitektoniske stil, der blomstrede i hele Europa fra det 12. til det 16. århundrede, som var præget af høje smalle strukturer med spidse buer. Væglampen fås i to størrelser.

Andre mulighederGOTHIC Il 104 væglampe er udført i massiv messing. Lampen er produceret af danske LYFA. Bent Karlbys GOTHIC-væglampe blev lanceret i 1970 og fylder 50 år i 2020. Det gotiske navn var en henvisning fra Karlby til den gotiske arkitektoniske stil, der blomstrede i hele Europa fra det 12. til det 16. århundrede, som var præget af høje smalle strukturer med spidse buer. Væglampen fås i to størrelser.


Bent Karlby

Den danske arkitekt-designer Bent Karlby blev født i Århus i 1912 og dimitterede fra hjembyens tekniske skole omkring 1932. Under Anden Verdenskrig meldte han sig ind i den danske modstandsbevægelse, bidrog til det illegale Dansk Journal og assisterede dansk-svenske flygtninge. I de tidlige efterkrigsår rejste han England, Holland, Belgien og USA. Karlby designede hjem, tapeter og tilbehør, få af hans kreationer overlever ud over det væld af belysningsarmaturer, han udviklede til Lyfa. Standouts fra dette frugtbare samarbejde i 1960'erne inkluderer China Pendant, Kvadrille Wall Light, Omega Pendant, Pan-Opticon Wall Light, Påfugl/Peacock Wall Light og Wonderlamp Pendant. De fleste af Karlbys lysdesign til Lyfa har en "Space Age"-æstetik udtrykt i metal, akryl eller glas.

Klik for at se alle lamper efter Bent Karlby
Indkøbskurv
Lampe-Studio.dk