PH KOGLE Ø480 HVID

EAN: 5703411198346 Lampe type:
  • louis poulsen
Vare Anbefalet Lyskilde
  • Maks. 100W E27
Vare Dimension
  • Diameter 480mm, højde 465mm
Vare Energi
  • A+ - E
Vare Ledningslængde
  • 4m
Vare Lightsource Inkluderet
  • No
Vare Material
  • Blade
Lampe designere
  • Poul Henningsen
Lamp Family
  • PH
KontaktPRISMATCH

DKK 48,485.00 inkl. moms

Delbetaling
1.170 kr. pr. måned
36
48
60
72
Ved et samlet kreditbeløb på 48.485 kr. over 48 mdr.: Månedlig ydelse 1.170 kr. Samlede kreditomkostninger 7.647 kr. Samlet tilbagebetaling 56.132 kr. Årlig fast debitorrente 0,00%. ÅOP 7,62%. Lånet kræver kreditgodkendelse. Der er fortrydelsesret. Forudsætter betaling via Mit Sparxpres.

Louis Poulsen

Den danske belysningsvirksomhed Louis Poulsen, grundlagt i 1874, er rodfæstet i den skandinaviske designtradition, hvor form følger funktion. Louis Poulsens ambition har altid været at give folk mulighed for at forbedre stemningen og funktionen med lys fra kvalitetslamper, der komplementerer omgivelsernes æstetik. Med en stærk designhistorie, der er mere aktuel end nogensinde før, fortsætter Louis Poulsens belysningsløsninger med at løfte både indendørs og udvendige rum og gøre dem mere behagelige at være i. Hver eneste detalje i designet har et formål. Og hvert eneste design starter og slutter med lys. I tæt samarbejde med designere og arkitekter som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Clara von Zweigbergk, nendo – Oki Sato, Louise Campbell og andre talenter har Louis Poulsen etableret sig som en af de vigtigste globale udbydere af arkitektonisk og dekorativ belysning

PH KOGLE Ø480 HVID

PH KOGLE på 48 cm i diameter med blade i hvidlakeret stål.

Poul Henningsen verdensberømte Kogle lampe kaldes på engelsk “artichoke”, altså artiskokken.

Men uanset om den kaldes en kogle eller en artiskok, så kræver den næppe nogen større introduktion. Formen er så karakteristisk, at den er let at genkende. Selv på lang afstand.

Lampen blev oprindeligt designet til restauranten og selskabslokalerne på Langelinie Pavillonen i København, som eksisterer den dag i dag.

PH Kogle fås i to størrelser på hhv. 48 og 60 cm i diameter,  og materialerne er så forskellige som kobber, rustfrit stål og glas. En koglelampe er altså ikke kun en koglelampe, men findes i flere kombinationer.

De 72 blade er nøje placeret i 12 rækker med 6 blade i hver, og placeringen er så perfekt at der ikke slipper den mindste lysstråle ud. Selv indersiden af bladene er matterede for at give en blødere spredning af lyset.

PH Kogle 48 er i hvidt stål, der er blankt på ydersiden og matteret på indersiden. Den særlige behandling af bladene gør, at det er umuligt at blive blændet af lampen.

*

Den oprindelige PH loftlampe har 3 lag mundblæst hvidt opalglas og findes også i forskellige størrelser, foruden en række versioner med andre farver af glas lampeskærme – og sandelig om ikke også selve fatningshuset findes i flere forskellige farver. Især PH 5 er kendt og elsket.

Der findes med andre ord en PH pendel der passer til enhver, om den skal være lille eller stor, med stel i messing eller krom, eller med lampeskærme i glas eller metal.

*

 

PH KOGLE Ø480 i hvid består af lakeret stål, der er blankt på ydersiden men mat på indersiden. Det gør, at lyset fra pæren bliver diffust og blødt. Stellet er i højglansforkromet stål og der følger en 4 meter hvid ledning med wire med.

Den optimale lyskilde er 100W E27

Arkitekten Poul Henningsen har haft enorm indflydelse på dansk design. Faktisk er hans berømte skærmsystem en del af Kulturministeriets kulturkanon.


Indkøbskurv
Lampe-Studio.dk