VL45 RADIOHUS PENDEL Ø370

EAN: 5703411499641 Lampe type:
Vare Anbefalet Lyskilde
  • Maks. 100W E27
Vare Dimension
  • Diameter 370mm, højde 448mm
Vare Energi
  • A+ - E
Vare Ledningslængde
  • 4m
Vare Lightsource Inkluderet
  • No
Vare Material
  • Skærm
Lampe designere
  • Vilhelm Lauritzen
Lampe familie
  • VL
Kontakt PRISMATCH

kr. 3,715.00 inkl. moms

Delbetaling
341 kr. pr. måned
12
24
Ved et samlet kreditbeløb på 3.715 kr. over 12 mdr.: Månedlig ydelse 341 kr. Samlede kreditomk. 375 kr. Samlet tilbagebetaling 4.090 kr. Debitorrente (fast) 0,00%. ÅOP (forudsat betaling via Mit Sparxpres) 19,71%. Der er fortrydelsesret.

Louis Poulsen

Den danske belysningsvirksomhed Louis Poulsen, grundlagt i 1874, er rodfæstet i den skandinaviske designtradition, hvor form følger funktion. Louis Poulsens ambition har altid været at give folk mulighed for at forbedre stemningen og funktionen med lys fra kvalitetslamper, der komplementerer omgivelsernes æstetik. Med en stærk designhistorie, der er mere aktuel end nogensinde før, fortsætter Louis Poulsens belysningsløsninger med at løfte både indendørs og udvendige rum og gøre dem mere behagelige at være i. Hver eneste detalje i designet har et formål. Og hvert eneste design starter og slutter med lys. I tæt samarbejde med designere og arkitekter som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Clara von Zweigbergk, nendo – Oki Sato, Louise Campbell og andre talenter har Louis Poulsen etableret sig som en af de vigtigste globale udbydere af arkitektonisk og dekorativ belysning

VL45 RADIOHUS PENDEL Ø370

Radiohus-pendlen fik et comeback i 2016 under navnet VL45 Radiohus pendel, og sikke et comeback!

Den smukke enkle VL 45 pendel med de bløde buede former er ubetinget en af vores absolutte topsællerter. Man kan ikke blive andet end lidt småforelsket i den ellipseformede loftlampe.

Pendlen fra Radiohuset på Frederiksberg i København findes i 3  størrelser: Den nye lillebror på 17,5 cm diameter, og de to større lamper på hhv. 25, og 37 cm, eller Ø370 om du vil, i diameter.

De smukke skærme på VL 45 Radiohus pendel er fremstillet i mundblæst, blankt opalt glas, og pendelrøret er i ubehandlet messing. Fordi pendelrøret er i ubehandlet messing vil det patinere over tid og lampens udseende skifter karakter. Der følger 4 meter hvid ledning med loftslampen,

VL45 Radiohus pendel ø370 er 37 cm i diameter og 44,8 cm høj.

Den optimale lyskilde er en 100W E27 pære.

Vilhelm Lauritzens smukke VL lampe stammer tilbage fra 1940’erne hvor den blev tegnet til DR’s radiohus. De smukke VL-lamper med de bløde former blev produceret i flere udgaver, både som pendel og væglampe.

Lampernes smukke design er så uløseligt forbundet med netop de mørke trælameller i den gamle bygning, at det stadigt hænger ved – de er et umanerligt godt match!

Det var i øvrigt ikke kun lamperne til Radiohuset at Vilhelm Lauritzen designede. Nej, det var hele bygningen. Huset ligger i Rosenørns Alle på Frederiksberg i København, og er i dag overtaget af det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I samme bygning ligger Musikmuseet hvor du har gode muligheder for at studere bygningens smukke detaljer.

VL Ringkrone 1, Radiohus pendel og VL Væg har snart 80 år på bagen, og de ligger til stadighed på top 10 over mest solgte lamper. De er med andre ord ægte klassikere i dansk arkitektur!

Vilhelm Lauritzen er endnu en af Danmarks store arkitekter. Han var særdeles begejstret for funktionalismen, eller funkis stilen, som Arne Jacobsen også lod sig inspirere af.

Foruden DRs Radiohus har Vilhelm Lauritzen også tegnet den fantastiske gamle lufthavnsterminal i Kastrup lufthavn.


Vilhelm Lauritzen

Vilhelm Lauritzen er en central figur i dansk arkitekturhistorie. Han var pioner inden for dansk funktionalisme og skabte i løbet af sin karriere bl.a. prominente bygninger som Nørrebro Teater (1931-32), stormagasinet Daells Varehus (1928-35), Radiohuset (1936-41), den første lufthavn i Kastrup (1937-1939). Lauritzens arbejdede ud fra en grundtanke om, at 'der ikke er noget liv uden æstetik', og at arkitektur er anvendt kunst – en grundtanke, der er synlig i alt hans arbejde, uanset om det drejer sig om bygninger eller lysarmaturer. Han forstod både dagslys og kunstigt lys og nærmest skulpturerede lys og skygge i den måde, han placerede vinduer i en bygning på til gavn for bygningens brugere. Vilhelm Lauritzen lagde mange af de samme tanker og den samme omhu til grund for sine lamper, som kombinerer direkte lys, der skaber definerede skygger, med et mildere og mere diffust lys, som blødgør rummet. Lauritzens særlige evne til at skabe en ekstraordinært behagelig atmosfære med lys kom første gang til udtryk i Radiohuset, hvor han – som noget helt nyt for ham – ikke kun designede selve bygningen, men også lysarmaturer til den. Disse armaturer, som kunne ses i Louis Poulsens kataloger fra midten af 1940'erne, er siden blevet en fast del af Louis Poulsens sortiment.

Klik for at se alle lamper efter Vilhelm Lauritzen
Shopping Cart
Lampe-Studio.dk